Emme tue täysin selainversiotasi. Voit jatkaa sivustomme käyttöä, mutta suosittelemme uudemman selainversion päivittämistä.
Lifedomus-etähallintajärjestelmä tarjoaa mukavuutta, mutta myös todellisia etuja.
Taloautomaation etähallinta

Taloautomaation etähallinta

Samu Rissanen tuntee KNX-taloautomaatiojärjestelmät hyvin. Hän on myös erittäin positiivisesti vaikuttunut siitä, miten hyvin hänen talonsa automaatiojärjestelmän päivitys on toiminut.

Olemassa olevaan järjestelmään päivitettiin Lifedomus-palvelin, jonka ansiosta toiminnallisuuksien hallinta on mahdollista iPadilla ja iPhonella. Lifedomus-applikaatiolla voi paitsi hallita taloautomatiikkaa myös seurata energiankulutusta kokonaisuutena tai ryhmittäin.

"Toiminnallisuuksia on järjestelmässä vaikka kuinka", Rissanen kertoo. "Valaistuksen hallinta tietysti sekä sähkölämmitteisen talon lämmityksen hallinta. Erillisessä talli-/toimistorakennuksessa on myös valaistuksen hallinta sekä lämpötilan valvonta. Muita toiminnallisuuksia ovat ilmanvaihto ja ulkovalaistukset sekä vuotovahti", Rissanen listaa.

"Toiminnallisuuksia on järjestelmässä vaikka kuinka"

Lifedomus-etähallintajärjestelmä tarjoaa Rissasen mukaan luonnollisesti mukavuutta, mutta myös todellisia etuja: "Todella usein tulee tarkistettua, että kaikki valot tulivat pois päältä, kun kotoa poistutaan. Lapset kun eivät aina muista huolehtia sammuttamisesta", Rissanen kuvailee.

Turvallisuuttakin etähallinta tarjoaa. Rissanen kertoo, että esimerkiksi lomamatkalla voi helposti varmistaa, että onhan talo varmasti lämmin kotiin palattaessa. "Ja onhan se myös todella kätevä systeemi", Rissanen toteaa.

Rissasen 175 neliön omakotitalo, johon mainittu järjestelmä on asennettu, on tätä kirjoitettaessa jo saanut uuden tyytyväisen omistajan. Samu Rissasen mukaan uusikin talo tulee olemaan varustettu KNX-automatiikalla. "Kerran KNX, aina KNX", hän naurahtaa. Tästä projektista kerrotaan näillä sivuilla lisää myöhemmin.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä lähimpään edustajaasi