Emme tue täysin selainversiotasi. Voit jatkaa sivustomme käyttöä, mutta suosittelemme uudemman selainversion päivittämistä.
Talon järjestelmä on rakennettu pääosin Zennion taloautomaation päälle, mutta hallintalaitteet ovat Berkerin.
Taloautomaatio.fi - yhteensopivaa etähallintaa

Yhteensopivaa etähallintaa

Kalle Väinölän vastavalmistunut kivitalo on varustettu KNX-automaatiojärjestelmällä. Se on ollut Väinölän haaveena jo pidemmän aikaa.

"Itse asiassa se oli oikeastaan ensimmäisiä päätöksiä, mitä tein. Halusin, että jos joskus kodin rakennan, talossa on tekniikka viimeisen päälle. Sitten lähdin tutkimaan KNX-automaatiota, sekä tietysti itse rakentamiseen liittyviä asioita", Väinölä kertoo. Hän pitää erittäin tärkeänä sitä seikkaa, että taloautomaatiojärjestelmä oli suunnittelussa mukana heti alusta alkaen.

Väinölän perhe on asunut talossaan nyt kuukauden päivät. "Pitkäaikaista käyttökokemusta ei siis taloautomaatiosta vielä ole, mutta järjestelmä on vastannut odotuksia. Olen hyvin kiinnostunut teknisistä asioista ja halusin järjestelmästä hyvin kattavan", Väinölä kuvailee. Järjestelmän ohjauksessa ovat muun muassa valaistus, lämmitys, ilmanvaihto, sauna, päävesiventtiili ja osa pistorasioista. Lisäksi järjestelmään on liitetty talon viihde-elektroniikka. Järjestelmä on täysin mobiililaitteilla hallittavissa DeltaDore Lifedomus-applikaation ansiosta.

KNX-järjestelmän sujuvasta yhteensopivuudesta kertoo hyvin se, että Väinölän talon järjestelmä on rakennettu pääosin Zennion järjestelmän päälle, mutta hallintalaitteet ovat DeltaDoren. "Minkään näköisiä yhteensopivuusongelmia ei ole", Väinölä alleviivaa ja jatkaa: "Tällä järjestelyllä haettiin nimenomaan kustannustehokkuutta ja valinta on nyt osoittautunut hyväksi. Järjestelmän loppusäätöjä ja joitakin erikoisasennuksia tehdään parhaillaan, ja kaikki siis toimii yhteen erinomaisesti."

"Minkään näköisiä yhteensopivuusongelmia ei ole"

Väinölä on pitänyt rakennusprojektistaan myös blogia, jossa yksi kappale on omistettu kokonaan talon automaatiojärjestelmälle. Hän listaa kirjoituksessaan lukuisia hyötyjä, jotka kokee oleellisiksi taloautomaatiojärjestelmissä. Blogin automaatiojuttu on luettavissa Lilyn sivuilla. Lukijoitakin on kuulemma ollut lukuisia, ja joitakin kiinnostuneita kyselyitä on hänelle tullut.

Väinölä mainitsee rakennusprojektinsa kulusta erityispiirteen: "Kaikki tuotteet ja palvelut, joita projektissa on käytetty, ovat olleet jonkun ystävän tai tuttavan suosittelemia. TALOAUTOMAATIO.FI palvelusta ja tuotteista sain pelkästään hyvää palautetta ja tämän takia valinta oli loppujen lopuksi erittäin helppo tehdä. Voin hyvillä mielin liittyä näiden tyytyväisten ihmisten joukkoon, joka suosittelee TALOAUTOMAATIO.FI tuotteita ja palvelua ystävilleen", Väinölä kuittaa.

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä lähimpään edustajaasi