Emme tue täysin selainversiotasi. Voit jatkaa sivustomme käyttöä, mutta suosittelemme uudemman selainversion päivittämistä.
Perjantai 15. elokuuta 2014
Taloautomaatio.fi miksi valita knx

Taloautomaatio.fi - Miksi valita KNX?

Miksi valita KNX?

Taloautomaatio on yhä useamman talonrakentajan muistilistalla. Yksi syy tähän on taloautomaatiotekniikan kehittyminen, toinen on yhä kasvava kiinnostus energiansäästöön sekä taloautomaation tuomiin moniin mahdollisuuksiin, jotka tekevät arjesta helpompaa ja miellyttävämpää.

Taloautomaation valitseminen on ilman muuta erillinen menoerä. Tulevaisuutta silmälläpitäen investointi ei kuitenkaan välttämättä tunnu ylimääräiseltä kululta. On myös olemassa järkisyitä automaation valinnalle, kuten energiatehokkuus, kodin turvallisuus ja talon jälleenmyyntiarvon kasvattaminen. Kannattaakin varmistaa, että toteutettu järjestelmä säilyttää arvonsa ja toimintakykynsä myös tulevaisuudessa. Jos rakennushetkellä ei haluta tai voida toteuttaa kaikkia haluttuja ominaisuuksia, niitä voidaan lisätä tulevaisuudessa tarpeen mukaan.

KNX-järjestelmän kohdalla pelko taloautomaatiojärjestelmän vanhenemisesta tai arvon laskusta on turha. KNX-järjestelmä säilyttää arvonsa, sillä se on ainoa järjestelmä joka täyttää kotiautomaatiolle asetetut vaatimukset eurooppalaisen (EN50090) ja kansainvälisen (ISO/IEC 14543) standardin mukaisesti. Järjestelmä on yhteensopiva ja laajennettavissa sekä muokattavissa, myös vaikkapa mahdollisen uuden asukkaan mielen mukaiseksi. KNX sopii ennen kaikkea uudiskohteisiin, mutta laajan saneerauksen yhteydessä KNX –järjestelmän asennusta kannatta myös harkita.

Luotettavuus on yksi tärkeimmistä syistä valita KNX-järjestelmä. KNX Associationin päämaja on Brysselissä, jossa varmistetaan kaikkien tuotteiden yhteensopivuus. Tuotteita valmistavia jäseniä on jo yli 300. Lisäksi on laadittu kaikkia KNX-projekteja koskeva prosessikuvaus, joka varmistaa laadukkaan projektitoteutuksen kullekin asiakkaalle. Tämä luo yhteiset toimintaperiaatteet ja hyvän käytännön markkinoille. Ostaja voi luottaa siihen, että kun hän valitsee KNX:n, on taloautomaation toimivuus taattu koko rakennuksen elinkaaren ajaksi.

Taloautomaation mahdollisuuksista voisi kirjoittaa sivukaupalla. Hienointa on, että niiden avulla kodista tulee todellakin juuri asukkaan oloinen ja näköinen, palvelevathan valitut toiminnallisuudet juuri senhetkisen asukkaan tarpeita. Taloautomaatio tuokin arkeen pientä luksusta. Esimerkiksi valaistussuunnittelu kiinnostaa monia jo pelkästään sisustussyistä. Valaistuksella saa luotua tunnelmaa ja erilaisten tilanneohjausten ohjelmointi helpottaa arkea, kun esimerkiksi elokuvan katselulle saadaan sopivanlainen valaistus yhdellä kosketuksella.

Yksi selkeä etu on myös kodin turvallisuuden paraneminen. Ennen juostiin aamulla vielä ulko-ovelta tarkistamaan, jäikö kahvinkeitin päälle tai silitysraudan töpseli seinään. Kun sähkön- ja vedensyöttö voidaan katkaista halutuista laitteista hetkessä, tulee arjen rutiineista sekä lomalle lähtemisestä huolettomampaa. Kytkemällä tietyt pistorasiat pois käytöstä voidaan varmistua siitä, että talo on turvallinen pienille lapsille. Murto- ja palovaroittimet voidaan myös kytkeä mukaan järjestelmään.

Kaiken kaikkiaan KNX tarjoaa ratkaisuja koko talotekniikan ohjaukselle. Asiantunteva KNX Partneri antaa parhaan mahdollisen informaation ja neuvoo eri toiminnallisuuksien valinnassa sekä kertoo kaikista taloautomaation mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Arjen sujuvuus, kodin turvallisuus sekä käyttömukavuus, siinä muutamia syitä harkita taloautomaatiota omaan kotiin. Jos haluat kuulla lisää, ota yhteyttä.