Emme tue täysin selainversiotasi. Voit jatkaa sivustomme käyttöä, mutta suosittelemme uudemman selainversion päivittämistä.
Maanantai 27. lokakuuta 2014
Taloautomaatio.fi - Taloautomaation etähallinta helpottaa paljon matkustavan rutiineja

Taloautomaation etähallinta helpottaa paljon matkustavan rutiineja

Taloautomaation hallinta on helppoa paitsi paikan päällä myös matkoilla ollessa. Paljon matkustavalle DeltaDore Lifedomus-applikaatio onkin erityisen hyödyllinen. Lifedomus-palvelimen ja applikaation ansiosta taloautomaation toiminnallisuuksia voi hallita kätevästi tabletilla tai älypuhelimella. Etäohjaus tapahtuu suojatulla yhteydellä pilvipalvelimen kautta paikasta tai vuorokaudenajasta riippumatta.

Brighton & Hove Albionin manageri Sami Hyypiä on matkoilla paljon. Kotiin tultaessa kaikki on kuitenkin kohdallaan Lifedomus-applikaation ansiosta. Matkalle lähteminenkin on huomattavasti helpompaa, kun jokaista sähkölaitetta tai valonlähdettä ei tarvitse laittaa pois päältä erikseen. Sähkönsyötön voi helposti katkaista halutuista pistorasioista, kuten kahvinkeittimestä, ja päävesihana sulkeutuu, eikä vesivahinkoja tarvitse pelätä. Reissun päälläkään ei tarvitse huolehtia mistään, kun kaikkea voi seurata helposti kännykän tai tabletin avulla. Palo- ja murtovaroittimet, turvakamerat, lämpö, sähkö ja vesi ovat täysin hallittavissa etäisyyksienkin takaa. Läsnäolon simulointi, eli valojen ja kaihtimien toimiminen aivan kuin talossa oltaisiin kotona, on myös tehokas varkaiden loitolla pitäjä.

Työnsä vuoksi Sami ei ole ehtinyt täysipäiväisesti nauttia uuden kotinsa toiminnallisuuksista. Myös siksi hän arvostaa kotinsa etähallittavuutta: ”Minun ei tarvitse huolehtia, että onko talossa kaikki kunnossa, kun järjestelmä valvoo puolestani koko talon tekniikkaa. Järjestelmä ilmoittaa myös esimerkiksi ilmanvaihtolaitteen huollon tarpeesta” , Sami toteaa. Sami arvostaa myös järjestelmän tuomaa energian säästöä: ”Kun olemme poissa, voimme asettaa lämmityksen ja ilmanvaihdon minimille ja säästämme energiaa. Lämmityksen saa kätevästi kännykällä asetettua normaaliksi muutama päivä ennen kotiin paluuta”.

Etähallinta on vain yksi taloautomaation monista ominaisuuksista. Mikäli suunnittelet taloautomaation hankintaa tai haluat tietää lisää taloautomaation mahdollisuuksista, ota yhteyttä lähinpään taloautomaatio-edustajaasi.