Emme tue täysin selainversiotasi. Voit jatkaa sivustomme käyttöä, mutta suosittelemme uudemman selainversion päivittämistä.
Tiistai 20. toukokuuta 2014
Taloautomaatio varmistaa asumismukavuuden viimeisen päälle.

Taloautomaatio.fi - asuinmukavuutta ja energian säästöä

Taloautomaatio on osa tämän päivän talonrakennusta

Viimeisen 5 vuoden aikana älytalot ovat mielestäni kehittyneet paljon ja kiinnostus on kasvanut sitä myötä. Uuden talon rakentamisen myötä kiinnostus konkretisoitui, kun päätin, että haluan taloon myös automaation. Syntyneen kiinnostuksen myötä tuntui luontevalta, ja ennen kaikkea järkevältä, ottaa selvää palveluntarjoajista ja varmistaa asumismukavuus viimeisen päälle.

Tutustuin Kari Kotivirtaan sattumalta Rakentajat-messuilla. Asiantuntemus ja avuliaisuus tekivät minuun vaikutuksen. Päätös yhteistyöstä syntyi nopeasti. Lähtökohtana ei ollut tehdä mitään suuren suurta vaan toteuttaa laadukas ja toimiva taloautomaatio, jota voi  muokata ja laajentaa myös tulevaisuudessa.

Taloautomaation mahdollisuuksia on valtavasti. Päätimmekin, että kaikkea ei toteuteta heti, mutta mahdollisuudet lisäominaisuuksille ja muutoksille sisällytetään suunnitelmaan. Näin toimittaessa voin lisätä haluamiani toimintoja jatkossa vaivatta. Uskon, että laadukkaasti ja huollisesti toteutettu automaatio kasvattaisi myös talon jälleenmyyntiarvoa.

Kävin TaloTalossa tutustumassa taloautomaation demolaitteistoon. Mielestäni yksinkertainen on kaunista, ja Basalten tyylikäs design ja älykkäät koskettimet olivat selkeä valinta. Halusin myös, että voin hallita toimintoja  iPad- ja mobiililaitteilta.

Projektiin lähteminen oli minulle helppoa, koska olin perehtynyt taloautomaatioon oman mielenkiintoni kautta. Tietoa on tarjolla paljon. Myös asiantunteva ja kokonaisvaltainen palvelu oli tärkeää. Toiveitani kuunneltiin ja sain, mitä halusin. Rakentaminen on nyt siinä vaiheessa, että taloautomaation osalta on tehty tarvittavat suunnitelmat valaistuksen, lämmityksen ja ohjattavien sähköpisteiden osalta sekä tarkastettu rajapinnat LVI –suunnitelmien kanssa. Seuraavassa vaiheessa sähköurakoitsija pääsee tekemään kaapeloinnit näiden suunnitelmien pohjalta. Näillä näkymin muuttohommiin päästään loppusyksystä 2014.

Harri Vepsäläinen
taloautomaatio.fi -asiakas